Auris De Kring Aurislogo

Deel dit artikel


Activiteiten en workshops over taal, spraak en gehoor tijdens de Auris Wijzer Week

Een week lang workshops en lezingen over taal, spraak en gehoor. Van 17 tot 20 september kunnen professionals uit het onderwijs en de zorg kiezen uit een uitgebreid programma van workshops, lezingen en inspiratiesessies. Met op woensdag een speciaal programma met activiteiten voor ouders en kinderen.

En woensdagavond de vertoning van de bekroonde film ‘Doof kind’. Tijdens een gezamenlijk diner kun je andere professionals leren kennen en ideeën uitwisselen. In een lezing op maandagavond vertelt pedagoog en onderzoeker Pedro de Bruyckere over de veranderende wereld waarin wij leven en hoe ouders, school en kinderen kunnen omgaan met de spanningen én de kansen die dit met zich mee kan brengen. Reden genoeg om de Auris Wijzer Week te bezoeken in Goes en Bergen op Zoom.

Gratis film en activiteiten

Kinderen kunnen woensdag 19 september gratis meedoen aan diverse activiteiten. Is er een speciaal programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar en voor 12 jaar en ouder. Ga aan de slag als echte kok en bak de lekkerste muffins of strijd om wie de hoogste toren bouwt. Ben je ouder dan 12 jaar? Dan kun je leren fotograferen of de fijne kneepjes van het muziek draaien en mixen leren van DJ Reza. Ouders kunnen hun ervaringen delen en workshops volgen zoals ‘Ervaar TOS’. Alle sessies worden begeleid door (zorg)professionals van Auris. Woensdagavond vertoont Podium ’t Beest in Goes de film ‘Doof Kind’. Doof Kind werd in 2017 bekroond met de Publieksprijs op het International Documentary Film Festival Amsterdam. Deze film is voor iedereen gratis toegankelijk.

Over de Auris Wijzer Week

De Auris Wijzer Week is een initiatief Koninklijke Auris Groep. Auris is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Voor € 45 krijg je onbeperkt toegang tot alle workshops. Per workshop betaal je € 15,-. Het programma voor ouders en kinderen is gratis. Voor de gezamenlijke diners en de lezing van Pedro de Bruyckere wordt een extra bijdrage gevraagd. 

Wereld TOS dag

De Auris Wijzer Week sluit aan op de internationale dag voor taalontwikkelingsstoornissen (TOS) op zaterdag 22 september 2018, de Wereld TOS dag. Onder Raising Awareness of Developmental Language Disorder (RADLD) wordt er die dag internationaal aandacht gevraagd voor mensen met een TOS.  

Meer informatie en aanmelden voor de workshops kan via www.auriswijzerweek.nl.