Ouders

Ouders zijn een belangrijke partner voor de school. Zij kennen hun kind goed en maken het mee in de thuissituatie. De leerkracht en de logopedist zien de leerling in de schoolse omgeving. Samenwerking tussen ouders en school draagt bij aan de ontwikkeling van de leerling. Dat is ons gezamenlijke doel. Wij willen graag een goed contact tussen ouders en school. Daarom hebben wij in het schooljaar meerdere contactmomenten met ouders gepland staan. In de jaarkalender vindt u de data hiervan.

Schoolapp

Ouders kunnen zich aanmelden op de schoolapp Zowel nieuws vanuit de school en de groep worden op deze manier snel doorgegeven aan de ouder. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de leerkracht.

Resonansgroep

Een keer per jaar vragen wij een aantal ouders uit alle groepen om mee te praten over ons onderwijs. Bijvoorbeeld over hoe ouders de oudercontacten ervaren, over hun verwachting van logopedie of over de inrichting van de lokalen. Zo kunnen wij ons onderwijs blijven verbeteren.

Huisbezoek

Alle groepsleerkrachten komen één keer per jaar op huisbezoek. Zij maken dan kennis met de ouders en zien de leerling in de thuissituatie. Er komen maximaal twee leerkrachten op huisbezoek. Dit kunnen twee leerkrachten zijn, een leerkracht en een logopedist of een leerkracht en een onderwijsassistent.

In het geval ouders gescheiden zijn zal de leerkracht op huisbezoek komen bij de ouder waar de leerling woont. Bij co-ouderschap is het in overleg met beide ouders.

Rapporten en contactavonden

Tweemaal per jaar krijgen de leerlingen een rapport mee. Het eerste rapport bespreken wij met u op school of tijdens  huisbezoek. Om over het tweede rapport en het OPP (ontwikkelingsperspectief) te praten, krijgt u een uitnodiging van de leerkracht voor de contactavond. Is uw kind getest door een logopedist? Dan nodigt hij of zij u ook uit voor een gesprek.

Telefonisch contact

Wilt u een leerkracht spreken? U kunt hiervoor altijd naar school bellen. Wij verzoeken u niet onder schooltijd te bellen.

Communicatiemapjes/digitaal contact

In groep 1/2a en 1/2b en groep 2  krijgen de ouders per dag digitaal te lezen wat er die dag is gedaan. Ook in de overige groepen wordt per e-mail  en app gecommuniceerd over de zaken die in de groep spelen. In de onderbouw en middenbouw per week en in de bovenbouw wat onregelmatiger. Indien u geen computer heeft, wordt er een communicatieschrift gebruikt.

Digitale nieuwsbrieven

Regelmatig, in ieder geval voor elke schoolvakantie, ontvangen ouders een nieuwsbrief vanuit de schoolleiding via de schoolapp en email.

Groepsavond

Aan het begin van het schooljaar is er een algemene ouderavond. Voor de pauze is er een algemeen gedeelte. Na de pauze bespreken wij met de ouders het programma voor het komende jaar. Ouders onderling en ouders en de groepsleiding maken deze avond kennis met elkaar. De datum vindt u in de jaarkalender.

Medezeggenschapsraad (MR)

De medezeggenschap binnen Auris is als volgt geregeld.

• Er is één Medezeggenschapsraad (MR) voor alle scholen en ambulante diensten van Auris Onderwijs.
  • Er is een deelraad op regioniveau.

Heeft u belangstelling om mee te denken in de medezeggenschapsraad? Neem dan contact op met de leden van de medezeggenschapsraad.

Ouderraad

De ouderraad houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van ouderavonden en oudercontacten. Ook vertegenwoordigt zij ouders in de FOSS. Wilt u weten welke ouders zitting hebben in de ouderraad? Kijk dan onder Onze medewerkers bij Raden en Vertrouwenspersonen.

Vrijwillige ouderbijdrage

De school vraagt u ieder jaar een vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage is voor schooljaar 2020-2021 vastgesteld op €21,- per leerling. We organiseren daarmee leuke activiteiten voor de kinderen, zoals cadeautjes voor Sinterklaas, het kerstfeest, materiaal voor musicals, excursies en nog veel meer. De bijdrage is erg welkom, maar niet verplicht. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u bericht over de hoogte van de bijdrage, de activiteiten die daarmee ondernomen worden en de wijze van betaling. Heeft u vragen over het voldoen van de vrijwillige bijdrage, neem dan contact op met de school.